Houd van jezelf!

Soms kom je op een punt in je leven dat je denkt “is dit het nou?”. Schijnt een leeftijdsdingetje te zijn. En voor iedereen die nu driftig zit te rekenen: ja ik ben zo oud! 😉

Tijd om balans op te maken dus. En door mijn ziek zijn van het afgelopen jaar had ik daar alle tijd voor! Diverse relaties heb ik de revue laten passeren, op liefdesgebied, maar ook in werk en vriendschappen. Eén ding stond altijd centraal: ‘houden van’. Houden van mijn partner, houden van mijn werk, houden van familie, vrienden en vriendinnen. “Waar is het houden van Cynthia?” vroeg iemand mij? Tja en dan val je stil… “Waarom gun jij jezelf toch niets?”, ging het verder. Geloof me, op dat moment wil je het liefst door de grond zakken! Maar diegene had wel een punt! Daar waar een ander zou vechten voor zijn of haar eigen geluk, dacht ik nog altijd eerst aan het geluk van een ander. Zette mijzelf opzij voor die ander. Ok, wel ingegeven door de beste bedoelingen en normen en waarden, maar zelf werd ik er niet gelukkiger van.

Ik ben niet altijd even trots op bepaalde keuzes die ik heb gemaakt of nog steeds maak. Maar met name de laatste tijd zijn het wel keuzes waarbij ik ook aan mezelf denk en niet eerst aan een ander. Als je altijd eerst een ander voorop hebt gesteld is dat een ongemakkelijk proces vol schuldgevoel. Helemaal als ‘die anderen’ je keer op keer vertellen dat je veranderd bent en niet in je voordeel. Verschrikkelijk vond ik dat! Nu zie ik in dat ze bedoelen dat je niet in HUN voordeel bent veranderd. En dat is nogal een verschil.

Het grappige is dat er, sinds ik wat meer aan mijzelf denk, ineens ruimte lijkt te zijn voor bijzondere ontmoetingen en mooie dingen die mijn pad kruisen. Ik geef nog steeds, maar met het verschil dat ik niet meer mijzelf ‘weggeef’. Ik geniet… met volle teugen!

Cyn 2.0 is aangebroken. Ik ga vechten voor wat mij gelukkig maakt. Mensen die niet mee willen gaan in wat goed voor mij is omdat ze daardoor niet meer op afroep voorzien worden in hun eigen behoeften, ben ik rigoureus aan het verwijderen uit mijn leven. Ik ga genieten van wat op mijn pad komt. Niet omdat ik hoge eisen heb over wat ik per se wil. Maar vooral omdat ik weet wat ik absoluut niet meer wil! Dat is van jezelf houden… Probeer het ook eens, ook jij bent het waard!

love-yourself (1)

 

2 comments

  1. Edwin van der Beek says:

    Prachtig en moedig zoals jij hier verwoordt, wat er zoal in jouw leven is gebeurd. Ook mooi zoals je die ommekeer beschreef. Het is inderdaad zo, dat als je ook van je zelf houdt, je dan ook van anderen kan houden.
    En al die azijnpissers en betweters gewoon laten voor wat ze zijn, die kun je namelijk missen als kiespijn.

    • ♥ Cynthia ♥ says:

      Dank je Edwin. Het is een ongoing project haha en er zal ongetwijfeld een 2.1 of 2.2 nodig zijn ter voorbereiding op de misschien wel 3.0 😉

Ik hoor graag wat jij vindt, dus geef hier je reactie als je wilt